tisdag 23 mars 2010

Ordnung

Jag börjar ju egentligen inte min funemployment förrän i mitten av april. Just nu åtnjuter jag något som heter arbetsbefrielse, vilken innebär exakt vad det låter. Min urpsrungliga plan var att under de här fyra veckorna låtsas som att jag har semester, vilket i ärlighetens namn fungerat dåligt, mycket på grund av den arbetslust som inte bara lyckats utveckla under de senaste fyra åren, utan även bibehålla, trots att jobbet ibland sugit riktigt, riktigt mycket.

Om jag skulle summera de senaste sju arbetsdagarna, och på något sätt beräkna den tid som jag kunnat njuta av att bara gå omkring och häcka, skulle fördelningen mellan njutning och ångest kunna beräknas till ungefär 50/50.

Eftersom 50% ångest är alldeles, alldeles för mycket har jag dragit upp några riktlinjer för mig själv för att min funemployment ska bli roligare.

1. Ingen alkohol på vardagar. Detta är viktigt. Bara för att jag kan sova hur länge jag vill betyder det inte att jag kan supa ner mig. Bakfylla ökar dessutom ångesten.
2. Motionera. Eftersom jag numera har tid att röra på mig, och det dessutom är barmark, finns inga ursäkter för att inte gå en promenad varje dag, eller ta ett pass på motionscykeln.
3. Ät regelbundet och hälsosamt. Under de två månader som ledde upp till min arbetsbefrielse snittade jag tre portioner hamburgare med pommes frites i veckan till lunch. Lägg därtill en stort antal portioner thaimat och pastarätter, rött kött och texmex. Åtta veckor av transfett och blixtsnabba kolhydrater. De senaste dagarna, med undantag för lördag, har jag ätit främst vegetariskt, och planerar en veckomeny bestående främst av sojaprotein i form av tofu och torkade sojaprodukter, baljväxter och grönsaker. Till lunch åt jag till exempel en mycket smakrik och kryddstark dhal på gröna linser som var vansinnigt god. Ikväll blir det sojabitar tomatsås med ansjovis.
4. Ställ klockan. Tidigare har jag vaknat automatiskt runt 6.30. Nu har jag lyckats fördröja uppvaknandet till 7.15, vilket innebär att jag fr o m söndag kommer vakna 8.15. Detta är på tok för sent. 7.15 är lagom, oavsett om det finns planer för dagen eller inte.
4. Skriv någonting varje dag. Det spelar ingen roll om det är på den här bloggen, på min betalda blogg eller om det bara är något dåligt skönlitterärt projekt - det ska helt enkelt produceras text i någon form varje dag.
Vi får se om detta håller. Jag är tyvärr förkyld just nu, vilket innebär att motion kanske inte är det bästa för mig.

3 kommentarer:

Julia sa...

Hee. Vaknande vag.

(Jag är JÄTTEbarnslig.)

Steelwheels sa...

Men det var roligt! Kanske inte så roligt nu efter korr. Nu är det istället din kommentar som är rolig.

Anonym sa...

betald blog? where is this? tell ME steve dave