tisdag 31 juli 2007

It ain't easy being green


Jag har alltid varit mer av en Marvelkille än en DC-kille, och därför känner jag alltid en större entusiasm inför Marvelfilmer än DC-filmer, även om de senastee årens DC-filmer varit snäppet bättre än Marvelfilmerna. Nästa år kommer sommaren totalt domineras av The Incredible Hulk och Iron Man. På ComicCon visades häromdagen fem minuters hopkok av Iron Man, där Robert Downey Jr spelar miljardären Tony Stark, som främst av hälsoskäl bygger sig en rustning med livsuppehållande funktioner. Filmen fanns att beskåda på YouTube under ett fåtal, någon tjomme hade filmat duken med sin mobilkamera och lagt upp den. Givetvis togs den ner illa kvickt. Jag hann dock se den, och det ser väldigt, väldigt bra ut. Intryck: Rustningen ser förbannat cool ut. Downey Jr gör vad som förväntas av honom - han är sarkastisk och loj på det sätt endast han kan. Gwyneth Paltrow klär som rödhårig. Effekterna kommer bli makalösa.

Igår var det dags för skaparna av The Incredible Hulk att träda fram. Den här gången är det Ed Norton som spelar den mjäkige forskaren Bruce Banner, och även hans förbannade alter ego, Hulken (japp, de har spänt fast ping pong-bollar på Norton, så att han kan agera ut Hulkens rörelser, precis som man gjorde med Andy Serkis när han spelade King Kong. I förra Hulkfilmen var det regissören Ang Lee som spelade Hulken). Norton har även skrivit manus.

De visade bilden ovan. Ser ut som om man inte skapat Hulken utifrån Nortons utseende, som man olyckligtvis gjorde när Eric Bana spelade Banner. Istället ser han ut som han gjorde när John Byrne ritade honom på åttiotalet. Mycket klokt. Hulken i Ang Lees film från 2003 såg litet efterbliven ut, som om han ständigt förvånades över vad som hände. Som om han ständigt försökte förstå och analysera sin omgivning. Den här Hulken ser ut att skita totalt i det. Den här Hulken ser bara jävligt arg ut.

Även om jag hört från säkra källor att Norton är fruktansvärt osympatisk, kan ingen ta ifrån honom att han är en driven och ambitiös filmskapare, både framför och bakom kameran. Det här kan nog bli bra. Skitigt och kinetiskt, om man får dra slutsatser från regissören Louis Leterriers tidigare alster (de hektiska The Transporterfilmerna, Jet Li-våfflan Danny the Dog).

Har alltid gillat Hulken. Kan identifiera mig med en outsider full av otyglad och missriktad vrede.

Bilden är snodd från joblo.com

4 kommentarer:

Anonym sa...

säkra källor vs skvaller från CCs tjej (räknas inte)

Steelwheels sa...

ja ja, jag ska ringa dig... men å andra sidan ska salma hayek vara väldigt trevlig.

Anonym sa...

Men oj! Tänk vad man kan snubbla över på nätet, det är inte så stort som man kan tro ändå :) Kul att läsa lite om vad du har för dig nu för tiden! Hoppas allt är bra med dig!

//Lotta
(som hängde med dig en sommar för länge sen :))

Anonym sa...

ja salma e en riktig... va nu kevin smith kallade henne i smodcast...