fredag 1 maj 2009

GTA V: Stockholm City

Ibland blir dagen som en sejour Grand Theft Auto. Uppdrag på uppdrag som måste lösas faller i ens knä oavbrutet, uppdrag som löses med hjälp av mobiltelefon, koder, bil och kontanter som överlämnas. Genom att tänka på vardagsbestyr som om de vore speluppdrag blir livet litet mer intressant.

Uppdrag 1: Family Matters
Din syster ringer från en shoppingrunda. Hon är förtvivlad. Hon har just köpt ett par jeans, och upptäckt att hon nu bara har hundra kronor på kontot, eftersom hon glömt flytta över pengarna. Hon ringer dig och ber dig att hjälpa henne. Du har trettio minuter på dig innan du måste sätta fart in mot stan för att möta upp ett gäng vänner i Kungsträdgården för allehanda manifestationsaktiviteter.

Walkthrough: Ta på dig byxorna och skorna. Avbryt lunchen och sätt senaste Fringe på pause. Störta ner till bilen.

På vägen dit ringer telefonen. Det är SL. Hon verkar vilja veta när du kommer till Kungsträdgården, trots att den avtalade tiden är kl. 15. Du inleder således Uppdrag 2: Pinkos in the Park (walkthrough följer).

Kör över bron och åk in genom den den nedre ingången till köpcentrumet. Du har trehundranittio kronor i plånboken, din syster behöver minst femhundra. Du kan antingen slå ner en pensionär och sno plånboken, eller använda uttagsautomaten. Du väljer det senare alternativet för att inte påkalla polisens uppmärksamhet.

Du ringer din syster för att fråga var hon är. Hon står inne på H&M och ska köpa en blus. Du möter upp henne där och ger henne femhundra kronor och en kram. Uppdraget slutfört. Du har nu ökat förtroende hos din syster och höjer hennes respekt för dig med 30%. Du har även låst upp möjligheten att få över henne på fika så att du kan träffa din älskade systerdotter igen.

Uppdrag 2: Pinkos in the Park
Du ska möta upp två olika kompisgrupper i Kungsträdgården senast kl. 15. Du vet inte exakt var, men du ska ringa dem när du kommer fram. Planen att åka kommunalt har slagits i spillror eftersom du valt att genomföra det oförutsedda systeruppdraget. Staden är till största delen avspärrad på grund av demonstrationer. Du kan välja mellan att åka hem och lämna bilen, åka tunnelbana och riskera att bli sen, eller så kan du välja att ta chansen att åka in till stan med bilen.

Walkthrough: Åk Söderledstunneln och Centralbron. Kör in i Klaratunneln och ta avfarten mot Nybroplan. Sveavägen och Kungsgatan är avstängda. Parkera på Regeringsgatan. Du är tidig, så du hinner stå på bron över Kungsgatan och se på sossarnas demonstrationståg till klockan slår 14.45. Ställ dig bredvid ett gäng poliser och lyssna på vad som sägs över polisradion. Motstå frestelsen att sno deras pistoler och skjuta ner dem.

Gå sedan ner mot Hamngatan. Konstatera att Kungsträdgården kryllar av människor. Du kan välja mellan att a) gå till höger, förbi Vickan och Volvoshowroomet och ställa dig till höger om scenen, där du riskerar blir instängd på alla kanter, 2) gå rakt igenom folkmassan över grus och trappavsatser och ställa dig mitt framför scenen där du kommer få sikten skymd av massor av människor och dessutom stå mitt i grusdammet eller 3) gå till vänster längs med Kungsträdgårdsgatan och sedan ställa dig till vänster om scenen där det inte finns så mycket folk, förutom ett gäng Marxister. Där har du fri sikt över scenen och över resten av folkhavet. Du kan dessutom utan problem lämna platsen när som helst.

Du väljer alternativ 3. Väl på plats ringer du först LAMF, som står tillsammans med sin familj litet längre bort, mitt framför scenen. LAMF säger att han kommer bort till dig. Du är framme i god tid och därför är uppdraget nästan slutfört. För att avsluta uppdraget ringer du SL, som också befinner sig någonstans framför scenen och ber dig komma bort dit. Eftersom du väntar på LAMF och inte vill få sikten skymd säger du nej. Detta resulterar för ögonblicket att SL tappar 30% respekt för dig.

LAMF och hans familj ansluter, familjen går sin väg och du och LAMF ser på Florence Valentins konsert (den är bra).

För att avsluta uppdraget ringer du SL igen. Hon svarar inte. Du och LAMF lämnar Kungsträdgården. När ni kommit upp till Regeringsgatan ringer SL tillbaka och säger att hon förstått varför du inte velat lämna din plats till vänster om scenen. Allt är frid och fröjd och hennes respekt för dig ökar med 30%. Uppdrag slutfört.

Uppdrag 3: It's shite being Scottish
Du minns plötsligt att du glömt biljetterna till söndagens Glasvegaskonsert på kontoret. Du måste ta dig dit. Du har inte koden till larmet på dig. Kontoret ligger ett kort gångavstånd från Sergels torg, där du och LAMF befinner er.

Walkthrough: Ring en kollega. Han ger dig koden, men har inte numret till larmcentralen eller lösenordet för nollställning ifall larmet skulle gå av. Du ringer ytterligare en kollega. Hon SMS:ar dig telefonnummer och lösenord. Du blir skyldig att utföra tjänster åt dem båda, tjänster som kan utkrävas när som helst. Du går till kontoret. Ring på dörren. Någon tittar ut. Det är en AD som jobbar helg. Han släpper in dig. Hämta biljetterna som ligger i en byrålåda. Lämna kontoret. Uppdrag slutfört.

Sammanlagd speltid: 3 tim.
Sträcka färdad i bil: 7,5 km.
Sträcka färdad till fots: 2 km.
Antal avlossade skott: 0
Antal efterlysningsstjärnor: 0
Antal utgående telefonsamtal: 6
Antal inkommande telefonsamtal: 3

3 kommentarer:

Sofi@ sa...

Hahaha!

Riktigt roligt! :)

Veronica sa...

hahaa genialt!

mmm sudden urge att spela GTA

Sudden sa...

jeez moster faggie, sådär ska jag försöka se på mina eftermiddagar med knoddarna. lagning av mat, utfodring, tandborstning och läggning. allt blir ju roligare!
om du vill ses i veckan; sms:a.