tisdag 28 juli 2009

Varför inte ett porträtt på Don Johnson, liksom?

Caroline lät sig ju avporträtteras i kol för På Stans räkning häromsistens (förevigat här). Gick alldeles nyss förbi ett kluster av gatukonstnärer på plattan, det var köbildning och folk som stod och kollade på och hela den karusellen. Och någon stackars generad finsk tonåring på en obekväm pall.

Det märkliga med hela den här företeelsen är hur konstnärerna marknadsför sig. Alla har de satt upp exempel på stativ för att visa hur duktiga de är, och det är naturligtvis i sin ordning, ingen vill väl köpa grisen i säcken, så att säga, men det är alltid fina kolporträtt på Leonardo Di Caprio runt Titanic-tiden, Elle MacPherson, och Brad Pitt med långt hår, som han senast hade i antingen Interview with the Vampire eller Legends of the Fall. Ska det här betyda att de typ peakade för sjutton år sedan och inte gjort ett enda bra porträtt av någon kändis sedan dess?

För att visa att de minsann kan rita karikatyrer också: Arnold Schwarzenegger och Rowan Atkinson med stora huvuden och små kroppar.

Är en Beyoncé för mycket begärt? Varför inte en samtida Brad Pitt?! Paris Hilton?! Min skensvägerska har gjort ett jättebra porträtt i mitt skissblock, jag kan ge det till dem som exempel.

1 kommentar:

Nasse sa...

näbben på spiken dear friend, varför är cher (min favvo), leo, pitten och rowan så himla popis? det finns väl en mängd "intressanta ansikten" i dagens media att kludda av medelst kol? lasse b? kjelle b? paris h? morrissey?!