lördag 28 februari 2009

Gratinerad oxfilé med sötpotatis

Det är receptet är så enkelt att det inte ens är ett recept. Det är mat som man lägger ovanpå annan mat.

Du behöver, 2 pers:

2 bitar oxfilé
4 medelstora sötpotatisar
150 gram riven västerbotten
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 tsk timjan
salt, peppar

Skär potatisen i två centimeter tjocka skivor, täck med olja, häll på hack av chili och vitlök, salta peppra, örta (örta?). I ugnen i tio min på 225.

Bryn köttet två minuter på varje sida. Lägg det sedan ovanpå sötpotatisen, täck med ost och skjuts in i ugnen i ytterligare tio minuter.

Ät anrättningen framför korträknar-dramedin 21.

2 kommentarer:

beardonaut sa...

Nej nej nej. 21? Huga. Tröttsam, platt, virrig. En riktig parentes.

Vi såg just The Escapist. Engelsk indie-rulle med Brian Cox, Damian Lewis och Joseph Fiennes. Bra skit.

Steelwheels sa...

21 var ju inget vidare, nej. Men jag ville mest se Fishburne och Spacey.

Så du spär på Miss Tvs Damian Lewis-fetish? Gött! Jag ska se definitivt se The Escapist.

Har just inlett dagen med att se Bangkok Dangerous-remaken. Den är helt erbmarmelig, så jag är tvungen att bryta.